Ga naar de inhoud
Drukverlies

Piloot vliegtuigcrash Verenigde Staten was mogelijk bewusteloos

Politie ter plaatse, ter illustratie. Beeld © ANP / AP

Afgelopen zondag stortte een privévliegtuigje neer in een bergachtig gebied in de Amerikaanse staat Virginia. Kort daarvoor werd het achtervolgd door militaire vliegtuigen, omdat het in verboden gebied vloog. Alle vier de inzittenden kwamen hierbij om en de piloot blijkt nu mogelijk bewusteloos geweest te zijn tijdens de crash.

Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post op basis van bronnen. 

Bewusteloos door drukverlies

Zondagmiddag schond het vliegtuig, dat op automatische piloot zou hebben gevlogen, het luchtruim rondom Washington D.C.. Als reactie hierop zetten de Amerikaanse autoriteiten twee gevechtsvliegtuigen in om het vliegtuig te achtervolgen.

De piloot van een van die gevechtsvliegtuigen zag de Cesna-piloot voor de crash onderuitgezakt zitten, vermoedelijk als gevolg van drukverlies, bericht The Washington Post. Bij het verliezen van de druk op grote hoogte kunnen inzittenden van een vliegtuig het bewustzijn snel verliezen.

Op de plaats van de crash zijn geen overlevenden gevonden, bevestigt de politie.

VS
Lees ook:
VS schiet voor vierde keer deze maand vliegend object uit de lucht

Een nabestaande van twee inzittenden heeft aan de krant verteld dat hij van de politie te horen heeft gekregen dat de toedracht van de crash nog wordt onderzocht, maar dat het toestel waarschijnlijk is neergestort na drukverlies.

Wat er precies is voorgevallen, blijft vooralsnog onduidelijk. Eerder werd bekend dat pogingen om in contact te komen met de Cesna mislukten.

Brandstoftekort

Amerikaanse media schrijven dat experts op basis van openbare informatie denken dat het vliegtuigje op automatische piloot vloog totdat de brandstof op was en vervolgens neerstortte. 

Het ongeval werd volgens de Amerikaanse autoriteiten niet veroorzaakt door de gevechtsvliegtuigen, die bij de achtervolging de geluidsbarrière doorbraken en een harde knal veroorzaakten.

Op de video hieronder is de knal te horen: