Ga naar de inhoud
Vissen met schepnetten

Vier kinderen en man verdrinken in Canada bij visongeluk

De kustlijn bij Portneuf-sur-Mer. Beeld © YouTube/2Nomades

In Canada zijn vier kinderen en een volwassen man verdronken bij een visongeluk. De vijf maakten deel uit van een groep van elf hobbyvissers, die 's nachts aan het vissen waren op de oever van de St. Lawrence-rivier. Zij werden meegesleept door het snel stijgende water toen het vloed werd.

Volgens Canadese media gebeurde het ongeluk gisteravond (Canadese tijd) in de plaats Portneuf-sur-Mer, zo'n 550 kilometer ten noordwesten van Montreal. De kinderen waren alle vier 'ouder dan tien jaar'. Nadat bij de hulpdiensten een melding van het ongeluk binnenkwam, duurde het nog enkele uren voordat hun lichamen werden gevonden op de oever.

Later werd in de rivier ook het lichaam van een 'man van in de dertig' gevonden. De zes anderen werden al snel uit het water gered en in veiligheid gebracht.

Geen hengels maar schepnetten

De vissers hebben waarschijnlijk op een zandbank in de rivier gestaan toen zij meegesleept werden. De groep zou gevist hebben op de vissoort lodde. Zij visten waarschijnlijk in de nacht omdat deze soort 's nachts actief wordt. Er wordt in de regio veel op gevist. Vissers gebruiken daarvoor geen hengels, maar schepnetten, waardoor zijn zeer dicht op of zelfs in het water moeten staan.

In Canadese media meldt de burgemeester van de plaats, die zo'n 600 inwoners heeft, dat het nog onbekend is of het om lokale kinderen gaat. "Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt en iedereen is erdoor getroffen."

Man
Lees ook:
Man verdronken in Roermond die probeerde mobieltje uit het water te halen