Ga naar de inhoud
Halve maaltijden

Amerikaan valt 26 kilo af na honderd dagen McDonald's, drie keer per dag

Beeld © Youtube Kevin Maginnis

De 57-jarige Amerikaan Kevin Maginnis rondde afgelopen week een opmerkelijk dieet af: honderd dagen lang at hij elke dag drie keer bij de McDonald's. Naar eigen zeggen viel hij daarmee 26 kilo af.

Op sociale media deed de inwoner van Nashhville de afgelopen maanden verslag van zijn onorthodoxe dieet. In februari woog hij 108 kilo, vertelde hij in een vlog: "En dat is absoluut niet acceptabel. Daarom reed ik naar McDonald's. Ik ga honderd dagen lang niets anders eten."

Om daar direct aan toe te voegen: "Ik ga niet alles eten dat ze me geven, ik neem de helft van de maaltijden." Op dag 91 vertelde de Amerikaan lachend in een van zijn video's: "Als we meer benzine tanken dan er in de tank past, komt het op onze heupen terecht."

Toen het dieet er afgelopen week opzat, was Maginnis te gast bij NBC's Today Show. Daar vertelde hij dat hij tussen de drie gehalveerde junkfood-maaltijden door geen tussendoortjes at. "Ik heb alles van de menukaart gegeten. Quarterpounders, Big Macs, alles. De medium maaltijden, met frietjes." Frisdrank nam hij er niet bij. "Nee, water."

Niet zuur doen

Maginnis, strak in het pak en met een zeer bescheiden buikje, stelt dat zijn cholesterolgehalte naar beneden ging. En bovendien: "Ik had voorheen pridiabetes (een voorstadium van diabetes type 2) en nu zijn mijn waarden gezond." 

'Normaal,
Lees meer;
'Normaal, of met vlees?' Bij deze Burger King is vega de norm

Hoewel de Amerikaan, die viraal ging op sociale media, een wandelende McDonald's reclame lijkt, stelt hij geen banden of overeenkomst met de fastfoodketen te hebben. Voor wie kampt met overtollige kilo's komt hij met de volgende simpele 'formule': "Met halve porties val je af, met driekwart porties blijf je op gewicht. Ongeacht wat je eet."

Waarom hijzelf dan juist voor dit specifieke eten koos? "Ik was een stevige man en mijn achternaam is Maginnis. Mensen noemde me Big Mag."

Van
Lees meer:
Van Keto tot vasten: dieettrends van alle tijden, maar 'werken eigenlijk niet'