Ga naar de inhoud
Vierde keer in drie maanden

Man overleden na beknelling in rolluik metrostation Brussel

Woensdag raakte ook iemand bekneld. Beeld © Brandweer Brussel

In een Brussels metrostation is een man overleden nadat hij klem was komen te zitten in een rolluik. Het is al de vierde beknelling in drie maanden tijd in de Brusselse metro.

Volgens de Belgische nieuwssite HLN gaat het om een 33-jarige man van Rwandese afkomst. Hij zou vannacht rond 04.30 uur hebben geprobeerd het metrostation in te komen, vlak voordat de rolluiken open zouden gaan. Toen ze omhoog gingen, kwam hij vast te zitten met zijn borstkas.

Toen de brandweerlieden hem bevrijdden hebben ze nog geprobeerd hem te reanimeren, maar de man is ter plaatse overleden. Het metrostation is vanochtend een uur lang afgesloten geweest, maar inmiddels weer open.

Vast met been

Afgelopen woensdag moesten de hulpdiensten ook al uitrukken voor een persoon die met een been vastzat in een rolluik van een Brussels metrostation. Daarvan deelde de brandweer onder meer deze foto:

In dat geval en bij de twee gevallen in de weken daarvoor overleed niemand. Volgens de metrobeheerder gaat het elke keer om mensen die de stations proberen binnen te dringen, maar het is onduidelijk waarom ze dat doen vlak voor de rolluiken opengaan.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.