Ga naar de inhoud
Wagons ontspoord

Meer dan 120 doden en 850 gewonden bij treinramp in India

Overlevenden van de treinramp zoeken naar slachtoffers. Beeld © Reuters

Bij een ernstig treinongeluk in India zijn minstens 120 mensen om leven gekomen en meer dan 850 anderen gewond geraakt. Een trein ontspoorde, waarna een andere trein bovenop de wagons is gebotst. Er is een grote zoek- en reddingsactie gestart.

Het ongeluk gebeurde rond 19.00 uur 's avonds in de oostelijke regio Odisha in India.

Minstens 120 doden

Volgens de laatste cijfers zijn minstens 120 mensen om het leven gekomen en meer dan 850 passagiers gewond geraakt. Lokale autoriteiten melden aan persbureau Reuters dat het dodental mogelijk nog verder zal oplopen.

Hoe de ramp zich precies heeft voltrokken, is niet duidelijk. Op beelden is te zien dat de ravage groot is:

Volgens Reuters kwamen meer dan 200 ambulances naar de plaats van de ramp. Er wordt ook vannacht gezocht naar overlevenden. Een ooggetuige reageerde telefonisch op de ramp: "Ik was daar waar het gebeurde en zag bloed, gebroken botten en mensen die om mij heen stierven."

Meer dan honderd jonge personen zouden inmiddels buiten een ziekenhuis in de rij staan om bloed te doneren.

Gaat vaker mis

De Indiase premier Narendra Modi heeft zijn medeleven betuigd. Zijn gedachten gaan uit naar de betrokken families. Volgens hem wordt 'alle mogelijk hulp' geboden aan de getroffenen. De regering zal geld uitkeren aan de gewonden en nabestaanden.

Treinongevallen zijn aan de orde van de dag in India en volgens Associated Press gaat het honderden keren per jaar mis. Dat er zoveel mensen om het leven komen, gebeurt minder vaak.