Ga naar de inhoud
Syrische vluchtelingen

Migranten van eiland in rivier Evros tussen Griekenland en Turkije gehaald

De grenswacht op de Evros controleert de rivier. Beeld © ANP / AP

De Griekse grenswacht heeft gisteren, met de hulp van reddingsteams, vele tientallen migranten van een eilandje gehaald aan de Griekse kant van de rivier de Evros. Die rivier vormt de grens tussen Turkije en Griekenland.

Volgens de Griekse radio gaat het om 138 mensen, onder wie 53 kinderen. Door de rivier over te steken, is het hen gelukt de Europese Unie binnen te komen.

Syrische vluchtelingen

Volgens een woordvoerder van de grenspolitie zeggen de migranten uit Syrië te komen. "Alle mensen zijn in veiligheid gebracht", voegde hij er aan toe.

Groep
Lees ook:
Groep naakte migranten gevonden op grens Griekenland met Turkije

De woordvoerder stelt verder dat de Turkse autoriteiten niets hebben gedaan om de illegale grensoversteek tegen te houden.

Verlenging grenshek

Griekenland kondigde begin dit jaar aan het hek langs de oever van de Evros te gaan verlengen. Zo hoopt het zijn 220 kilometer lange grens met Turkije beter te kunnen afsluiten.

Het grenshek van vijf meter hoog was al 37,5 kilometer lang, maar daar komt momenteel zo'n 80 kilometer bij.

Illegale oversteek

Volgens cijfers van de Griekse grenswacht werden vorig jaar rond de Evros ongeveer 256.000 migranten tegengehouden die probeerden illegaal vanuit Turkije de grens over te steken naar de EU.

'Duizenden
Lees ook:
'Duizenden vluchtelingen in Griekse opvangkampen lijden honger'