Ga naar de inhoud
Voormalig playmate

Bill Cosby opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik

Bill Cosby staat de media te woord buiten zijn huis in 2021. Beeld © ANP / AP

Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd voor seksueel misbruik. Een voormalig playmate beweert dat ze in 1969 door de komiek is gedrogeerd en verkracht, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankdocumenten.

De vrouw, Victoria Valentino, zegt dat ze destijds samen met een vriend had gedineerd met Cosby.

Gedrogeerd

Ze zou daarna pillen hebben gekregen en met hem naar een kantoor zijn gegaan. Nadat ze een pil had ingenomen kon Valentino haar hoofd naar eigen zeggen niet meer omhoog houden en had ze moeite om wakker te blijven.

Ze zou daarna zijn verkracht. Valentino stelt dat ze niet in staat was om toestemming te geven voor seksuele handelingen, omdat ze gedrogeerd was.

Bill
Lees ook:
Bill Cosby schuldig aan seksueel misbruik 16-jarige in 1975

De vrouw spande de rechtszaak aan onder een nieuwe Californische wet die inwoners een periode van drie jaar geeft waarin ze naar de rechter kunnen stappen met zaken over seksueel geweld die anders al verjaard zouden zijn.

Eind vorig jaar werd Cosby ook al verschillende keren aangeklaagd voor seksueel misbruik. Cosby (85) heeft alle beschuldigingen altijd ontkend.

Vrij na gevangenisstraf

Cosby werd in 2018 al veroordeeld tot een gevangenisstraf van tussen drie en tien jaar voor het drogeren en misbruiken van Andrea Constand.

Vorig jaar kwam hij op vrije voeten nadat het hooggerechtshof van de staat Pennsylvania zijn veroordeling schrapte omdat het proces oneerlijk zou zijn geweest.

Misbruikzaak
Lees ook:
Misbruikzaak Bill Cosby niet heropend: blijft op vrije voeten