Ga naar de inhoud
Riskeert 30 jaar gevangenisstraf

That '70s Show- acteur Danny Masterson veroordeeld voor verkrachting

Danny Masterson arriveert met zijn vrouw bij de rechtbank in Los Angeles op 16 mei. Beeld © ANP / AP

Acteur Danny Masterson is gisteren in de rechtbank van Los Angeles schuldig bevonden aan twee aanklachten van verkrachting. Over de derde aanklacht van verkrachting kon de jury het volgens Amerikaanse media niet eens worden.

Dit schrijft de Los Angeles Times.

Masterson riskeert een gevangenisstraf van dertig jaar. 

Drie vrouwen verkracht

De 47-jarige Masterson werd na het vonnis in hechtenis genomen. De rechter wees een verzoek om hem onder elektronisch toezicht vrij te laten af. Er is een nieuwe zitting gepland op 4 augustus, mogelijk hoort Masterson dan zijn straf.

Verkrachtingszaak
Lees ook:
Verkrachtingszaak tegen That '70s Show-acteur Danny Masterson nietig verklaard

De acteur wordt ervan beschuldigd drie vrouwen tussen 2001 en 2003 te hebben verkracht. Vorig jaar werd de zaak nietig verklaard, omdat de juryleden het niet eens konden worden, waarna aanklagers een nieuwe zaak startten.

De vrouwen waren ten tijde van de verkrachtingen lid van de Scientology-kerk. De acteur is dat nog steeds. Twee van de drie vrouwen zeggen dat de kerk ze actief heeft geprobeerd tegen te houden om naar buiten te komen met hun verhaal en ze zouden allemaal door Scientology zijn lastiggevallen sinds ze in 2016 naar de politie stapten.

Masterson ontkent alle aantijgingen.

That 70's Show

Masterson is vooral bekend van zijn rol in de komische televisieserie That '70s Show.