Ga naar de inhoud
Zoekactie Portugal

Gevonden spullen in zaak vermiste Maddie McCann naar Duitsland

Politieonderzoekers aan het werk nabij het stuwmeer waar de afgelopen dagen is gezocht. Beeld © EPA

Spullen die de afgelopen drie dagen zijn verzameld in het onderzoek naar de vermissing van Madeleine McCann, worden naar justitie in Duitsland gestuurd. De politie deed deze week onderzoek bij een stuwmeer in Zuid-Portugal.

Dat onderzoek is nu afgerond, meldt de Portugese politie. Maddie verdween in 2007 op 3-jarige leeftijd uit een vakantieresort in Praia da Luz. 

Justitie in Duitsland is ervan overtuigd dat het meisje is gedood en verdenkt de 46-jarige Duitser Christian Brückner, die al in de gevangenis zit voor een verkrachting in Portugal. De nieuwe zoekactie is uitgevoerd op verzoek van de Duitse politie.

Roze pyjama

Britse en Duitse media speculeren dat de actie de afgelopen dagen zich vooral richtte op de roze pyjama van Maddie. Als die gevonden wordt, kunnen daar belastende DNA- sporen op zitten. In deze video is te zien waar het onderzoek zich afspeelde:

Bootjes, honden en duikers: hier wordt gezocht naar Maddie McCann

01:18
Zestien jaar na haar mysterieuze verdwijning wordt weer gezocht naar Madeleine McCann.

De Portugese politie zette tijdens de zoekoperatie, die drie dagen duurde, onder meer speurhonden, duikers en een drone in. Ook waren Duitse en Britse agenten actief.

Verdachte omstandigheden

Brückner is nooit officieel aangeklaagd voor de verdwijning van het meisje. Er is vooralsnog geen bewijs, er zijn alleen verdachte omstandigheden.

Brückner ontkent en zegt dat hij een alibi heeft. Hij zou ten tijde van de verdwijning van Maddie samen met een vriendin zijn geweest in zijn camperbusje. Het Duitse Openbaar Ministerie heeft hard bewijs nodig, bijvoorbeeld het DNA van Brückner op iets wat van het meisje is geweest. 

Politie
Lees ook:
Politie zoekt naar roze pyjama in vermissingszaak-Maddie McCann

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.