Ga naar de inhoud
Stuwmeer in de Algarve

Politie onderzoekt stuwmeer in zoektocht naar Maddie McCann

Bootjes, honden en duikers: hier wordt gezocht naar Maddie McCann

01:18

De Portugese politie is bij een stuwmeer in de Algarve begonnen met de zoektocht naar de Britse peuter Madeleine McCann. Bij het meer in de buurt van Faro hoopt de politie meer te weten te komen over de verdwijning uit 2007 van de destijds 3-jarige Maddie.

Op verzoek van de Duitse politie wordt er sporenonderzoek gedaan in het plaatsje Silves. De Duitse hoofdverdachte, Christian Brückner, zou vaak bij het stuwmeer van de Arade-rivier in het zuiden van Portugal zijn geweest.

De plek ligt op ongeveer 50 kilometer van het resort in Praia da Luz, waar Maddie vermist raakte. Het meisje was daar met haar familie op vakantie toen ze van de aardbodem verdween.

'Bewijs ontbreekt nog'

Hoofdverdachte Brückner zit op dit moment al vast in Duitsland voor de verkrachting van een Portugese vrouw in 2005. Eind vorig jaar werd Brückner daarnaast aangeklaagd voor drie verkrachtingen en twee gevallen van seksueel misbruik van kinderen. Hij zou zich tussen eind 2000 en juni 2017 meerdere malen hebben vergrepen aan kinderen in Portugal.

Duitse
Lees ook:
Duitse justitie klaagt Maddie McCann-verdachte aan voor misbruik kinderen

Duitse onderzoekers gaan ervan uit dat de inmiddels 46-jarige Brückner Maddie heeft ontvoerd en vermoord. De Duitse justitie zegt dat daar veel aanwijzingen voor zijn, maar dat het harde bewijs nog altijd ontbreekt. Brückner ontkent nog altijd stellig dat hij betrokken is geweest bij de verdwijning van Maddie McCann.

De politie verwacht dat het nieuwe sporenonderzoek bij het stuwmeer zeker enkele dagen duurt.

Jaren
Lees ook:
Jaren na verdwijning nieuwe zoektocht naar Maddie McCann in Algarve