Ga naar de inhoud
Volgeboekt

Dakloze gezinnen moeten Londens hotel uit voor concerten Beyoncé

Het Travelodge hotel in Enfield, Londen. Beeld © Google

Tot wel dertig dakloze Britse gezinnen moeten een hotel in Londen verlaten vanwege aanstaande concerten van Beyoncé. De kamers waar de gezinnen verblijven, zijn tijdens de concertreeks geboekt door anderen.

Het lukte de gemeente niet het verblijf van de gezinnen te verlengen vanwege de concerten, meldt de Britse krant The Guardian. Beyoncé treedt vijf keer op tussen 29 mei en 4 juni.

De gezinnen verblijven in het Travelodge-hotel in het noorden van Londen. De tijdelijke bewoners zullen tijdens de concertreeks naar alternatieve onderkomens moeten.

Honderd kamers

Volgens The Guardian zijn ongeveer honderd kamers, twee derde van de hotelcapaciteit, door de gemeente geboekt. Daar verblijven gezinnen die zichzelf hebben laten registreren als dakloos. In sommige kamers zitten vier tot vijf personen.

Beyoncé
Lees ook:
Beyoncé en Jay-Z zetten handtekening onder duurste huis in Californië

Het is niet de eerste keer dat gezinnen moeten verkassen. De kamers in het Londense hotel kunnen 28 dagen per verblijf worden geboekt. De gemeente was al eerder te laat met het opnieuw boeken van kamers, waardoor anderen de kamers konden reserveren. Betrokkenen zeggen dat de gemeente vaak tot het laatste moment wacht met het opnieuw boeken van kamers.

Kinderen missen school

Gezinnen die de plotse verplaatsingen eerder hebben meegemaakt, vertellen dat het proces erg verstorend werkt. Ze moeten niet alleen al hun bezittingen meenemen, maar de kinderen lopen door de verhuizingen ook school mis.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS

Het bestuur van de Londense wijk Enfield, waar het hotel staat, zegt in een reactie dat alles eraan wordt gedaan om gestrande families zo snel mogelijk ergens anders onder te brengen.

'Niet ideaal'

"We geven toe dat een hotel niet ideaal is voor families. Daarom roepen wij continu op om landelijk in actie te komen tegen het fundamentele gebrek aan betaalbare woningen", zegt een woordvoerder.