Ga naar de inhoud
Spelfouten corrigeren

Foutje gemaakt op WhatsApp? Straks 15 minuten tijd om bericht aan te passen

Beeld © ANP

Gebruikers van WhatsApp kunnen binnenkort al verstuurde berichten aanpassen. Dat moet wel binnen 15 minuten gebeuren.

Dat heeft moederbedrijf Meta bekendgemaakt. De functie wordt in de komende weken beschikbaar voor alle gebruikers, wanneer er een update van de berichtenservice wordt gelanceerd.

Aangepaste berichten krijgen een notificatie mee waaraan de ontvanger kan zien dat het bericht achteraf bewerkt is. Zij kunnen niet zien wat het originele bericht was.

Corrigeren of toevoegen

De functie wordt geactiveerd door langdurig op het bericht te drukken. Vervolgens komt er een keuzemenu tevoorschijn met de optie 'bewerken'.

Meta zegt dat de functie bedoeld is om spelfouten te corrigeren of iets toe te voegen. Tot nu toe is een correctie alleen mogelijk door het bericht helemaal te verwijderen.

WhatsApp
Lees ook:
WhatsApp krijgt opslagfunctie voor verdwijnende berichten

Concurrenten als Telegram en Signal boden gebruikers al langer de mogelijkheid berichten aan te passen. Ook Twitter biedt de optie al langer voor gebruikers van Twitter Blue, de betaalde versie.

Mark Zuckerberg, oprichter van Meta, vierde de nieuwe functie door op zijn Facebookpagina een bericht te tonen dat was veranderd van 'Beast of luck' naar 'Best of luck!'.