Ga naar de inhoud
Vanaf morgen

Jaren na verdwijning nieuwe zoektocht naar Maddie McCann in Algarve

Een tent bij de plek waar vanaf morgen gezocht wordt. Beeld © EPA

Ruim zestien jaar na de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in de Portugese Algarve, zal er morgen opnieuw een zoektocht naar het meisje worden opgezet. Dit melden Portugese media.

Op aandringen van de Duitse politie wordt er gezocht in het plaatsje Silves. Dit gebeurt op een plek waar de hoofdverdachte in de zaak, de Duitser Christian Brückner, regelmatig kwam. Gehoopt wordt dat op die plek sporen of aanwijzingen worden gevonden die de zoektocht naar het jonge meisje nieuw leven in kunnen blazen.

Verwacht wordt dat de zoektocht zeker enkele dagen duurt. Silves bevindt zich op ongeveer een half uur rijden van Praia da Luz. De plek waar Maddie McCann met haar familie verbleef toen zij ontvoerd werd.

Brückner zit op dit moment vast in Duitsland voor een verkrachting van een vrouw in het Portugese Praia da Luz in 2005. Hij ontkent zijn betrokkenheid bij de vermissing van Maddie McCann.

De Duitser werd eind vorig jaar ook aangeklaagd voor drie verkrachtingen en twee gevallen van seksueel misbruik van kinderen. Brückner zou zich tussen eind 2000 en juni 2017 meerdere malen hebben vergrepen aan kinderen in Portugal.

Mysterie

De verdwijning van McCann zorgt al 16 jaar lang voor vragen en mysterie. Al snel na de verdwijning van het meisje was er internationale aandacht voor de zaak. Tot op heden is er niks bekend over het lot van het meisje.