Ga naar de inhoud
Honderden gewonden

12 doden door stormloop bij voetbalstadion in El Salvador

Beeld © AP

In El Salvador zijn zeker twaalf doden gevallen tijdens een stormloop bij een voetbalstadion. Ongeveer honderd mensen, onder wie kinderen, raakten gewond. De toestand van twee gewonden is kritiek.

Het ging gisteren mis toen mensen het Cuscatlán-stadion in de hoofdstad San Salvador binnen probeerden te komen. De wedstrijd tussen FC Alianza en CD FAS werd gestaakt zodat de hulpdiensten voetbalfans konden evacueren.

De lokale krant La Prensa Gráfica schrijft dat fans klaagden dat het stadion, dat ruimte biedt aan ruim 53.000 toeschouwers, al overvol was terwijl nog niet iedereen binnen was. "Mensen buiten drongen naar binnen, ze vielen over ons heen", zegt een van aanwezigen.

Negen slachtoffers overleden volgens de politie ter plaatse. Na de stormloop werden rond de honderd mensen naar ziekenhuizen gebracht, een aantal vanwege tekenen van verstikking.

De voetbalbond van El Salvador zegt geschokt te zijn en betuigt medeleven aan gewonden en nabestaanden van de slachtoffers. President Nayib Bukele heeft gezegd dat het incident zal worden onderzocht en belooft dat de verantwoordelijken worden gestraft.