Ga naar de inhoud
Dertig gewonden

Politie: explosie in Duits flatgebouw gericht tegen hulpdiensten

Beeld © EPA

De explosie in het Duitse Ratingen, gisteren in een appartementencomplex, was gericht op de hulpdiensten. Door de ontploffing vielen ruim dertig gewonden. De toestand van vijf van hen is nog altijd kritiek.

Duitse media melden dat negen medewerkers ernstige verwondingen hebben opgelopen. Sommige slachtoffers hebben brandwonden op meer dan 40 procent van hun lichaam. Een deel van de hulpverleners is in een kunstmatige coma gebracht.

Lichaam vrouw

De brandweer en politie waren na een melding uitgerukt naar een woning in het appartementencomplex, nabij Düsseldorf. Toen zij binnen probeerden te komen, opende een 57-jarige bewoner de deur. Hij stak een omhulsel met daarin brandbare vloeistoffen in brand en gooide dit naar de hulpdiensten. "De hulpdiensten, zelf in brand, verlieten toen de locatie", aldus de politie.

In het appartement van de bewoner werd het lichaam van een vrouw aangetroffen, volgens Duitse media de moeder van de verdachte. Ze was al enige tijd dood.

De bewoner wordt verdacht van negen pogingen tot moord. De verdachte werd al gezocht door de politie, maar volgens een woordvoerder laten politiegegevens over de man 'niets relevants en niets vergelijkbaars' zien. Zijn motief is niet bekend. Dat wordt onderzocht.

Vandaag werd bekend dat in hetzelfde gebouw, in een ander appartement, een lichaam is gevonden van een zorgbehoevende man. Het is niet duidelijk of zijn dood gelinkt kan worden aan de explosie of de operatie van de hulpdiensten.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS