Ga naar de inhoud
Hooggeplaatste leider

Israëlisch leger doodt met luchtaanvallen ook Jihad-commandanten

Een gebouw dat werd geraakt bij de raketaanvallen in Gaza. Beeld © ANP / EPA

Afgelopen nacht heeft het Israëlische leger luchtaanvallen uitgevoerd op doelen van de Islamitische Jihad in Gaza. De Palestijnse autoriteiten melden dat er negen mensen om het leven zijn gekomen. Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger bevinden zich onder de doden ook Jihad-commandanten van het noordelijke deel van de Gazastrook.

Het zou gaan om drie hooggeplaatste leiders, waarvan zeker een verantwoordelijk was voor raketaanvallen op Israëlische doelen vorige maand. Deze persoon, Khalil Bahitini, zou de senior officier zijn van de Islamitische Jihad, schrijft de Times of Israel.

De commandant zou in zijn woning werden gedood. Ingewijden zeggen dat ook zijn vrouw om het leven is gekomen.

Gebouw in brand

Ooggetuigen meldden aan persbureau Reuters ontploffingen in Gaza-stad en het zuidelijker gelegen Rafah. Een journalist van het Franse persbureau AFP zag in Gaza de bovenste verdiepingen van een gebouw in brand staan na een raketinslag. Ambulances evacueerden slachtoffers.

Vorige week waren er verschillende raketaanvallen over en weer tussen Gaza en Israël. De rakettenregen volgde op de dood van de Palestijnse gevangene Khader Adnan (45), die in hongerstaking was en in een Israëlische cel overleed. Adnan zat vast vanwege zijn positie bij de Palestijnse Islamitische Jihad.

Spiraal
Lees ook:
Spiraal van geweld: waarom gaat het weer mis in het Midden-Oosten?