Ga naar de inhoud
7 gewonden

9 doden bij schietpartij winkelcentrum Texas, ook schutter doodgeschoten

Een politieagent houdt wacht bij de ingang van het winkelcentrum waar de schietpartij plaatsvond. Beeld © Editorial / Associated Press / ANP

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in het Amerikaanse Texas zijn negen doden gevallen. Een van hen is de schutter, die dood werd geschoten door de politie. Er zijn zeven gewonden, drie van hen verkeren in kritieke toestand.

De schietpartij vond plaats rond 15.30 uur plaatselijke tijd. Een politieagent die vanwege een andere melding naar het winkelcentrum was gekomen, hoorde daar schoten. De agent ging op zoek naar de schutter en heeft hem omgebracht.

Negen mensen werden met schotwonden naar ziekenhuizen gebracht, maar twee van hen zijn overleden voordat zij medische hulp konden krijgen. Volgens CNN waren de gewonden tussen de 5 en 61 jaar oud.

 

Acht
Lees ook:
Acht doden bij nieuwe schietpartij in Servië, dag na drama op school

In eerste instantie sloot de politie de mogelijkheid van een tweede schutter niet uit. Inmiddels gaan de autoriteiten ervan uit dat de schutter alleen handelde.

De schietpartij in Texas staat niet op zichzelf. Alleen dit jaar al waren er zeker 199 massa-schietpartijen in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit cijfers van de organisatie Gun Violence Archive. De organisatie hanteert een minimum van 4 doden voor zij spreken over een zogenaamde mass shooting.