Ga naar de inhoud
MasterChef Australia

Australië rouwt: Masterchef-jurylid Jock Zonfrillo (46) overleden

Jock Zonfrillo bij de uitreiking van de Basque Culinary World prijs in 2018. Beeld © EPA

Chefkok Jock Zonfrillo, jurylid en presentator van het programma MasterChef Australia, is overleden. Dat melden de programmamakers. De 46-jarige kok overleed gisteren in Melbourne.

"Met gebroken harten en zonder te weten hoe wij door kunnen leven zonder hem, moeten wij mededelen dat Jock gisteren is overleden", zegt zijn familie in een verklaring. "We zijn er kapot van."

Prijswinnende chefkok

Zonfrillo werd geboren in Glasgow. Hij had een Schotse moeder en een Italiaanse vader. De chefkok kwam al op jonge leeftijd in de culinaire wereld terecht. Hij kookte in toonaangevende restaurants over de hele wereld en zette zelf ook twee restaurants op in Australië. De chef won meerdere prijzen, waaronder de prestigieuze Basque Culinary World prijs in 2018.

Met zijn huidige vrouw had Zonfrillo twee kinderen van zes en twee jaar oud. Hij had ook twee tienerdochters uit een eerder huwelijk.

Zonfrillo was sinds 2019 verbonden aan het bekende kookprogramma, waarin deelnemers het tegen elkaar opnemen om de titel MasterChef te winnen. De kok was jurylid en presentator.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van MasterChef zou vanavond worden uitgezonden in Australië, maar er is besloten dat de serie deze week wordt geschrapt. Masterchef Australia was ook in Nederland erg populair.

Er is niet bekendgemaakt waaraan de beroemde chef is overleden.

Deelnemer
Lees ook:
Deelnemer MasterChef Junior (14) overleden aan kanker