Ga naar de inhoud
'Jerry, Jerry, Jerry'

Amerikaanse presentator Jerry Springer (79) overleden

Amerikaanse presentator Jerry Springer, archieffoto Beeld © AP

De Amerikaanse presentator Jerry Springer is op 79-jarige leeftijd overleden. De voormalige talkshowhost stierf in zijn woning in Chicago aan de gevolgen van kanker, meldt entertainmentsite TMZ. Hij is 79 jaar geworden.

Springer is vooral bekend van zijn eigen Jerry Springer Show, die hij 27 jaar lang presenteerde. In het programma, dat ook in Nederland te zien was, ging het er regelmatig wild aan toe. Gasten gingen met elkaar op de vuist, terwijl het publiek 'Jerry, Jerry, Jerry' scandeerde.

Een familielid vertelt tegen de website dat Springer enkele maanden geleden met kanker werd gediagnosticeerd. Deze week zou hij rap achteruit zijn gegaan en zijn overleden in zijn huis in Chicago. 

Voordat de presentator zijn eigen talkshow presenteerde, was hij actief in de politiek. Zo mislukte zijn campagne om in 1970 congreslid te worden, en werd in 1977 burgemeester van de stad Cincinnati. 

Springer richtte zich vervolgens op een carrière in de media. Hij was in eerste instantie verslaggever en nieuwslezer voor NBC en mocht later voor dezelfde zender zijn eigen talkshow maken. Het programma werd al snel een internationale hit. In 2018 kwam er na ruim 4000 afleveringen een einde aan The Jerry Springer Show. Daarna maakte hij nog drie seizoenen het programma Judge Jerry.

Bekend in Nederland

Springer was in Nederland ook bekend. Hij speelde een gastrol als zichzelf in de soapserie Goudkust. In 2014 was hij te gast in het programma Collegetour.