Ga naar de inhoud
Claim van miljoen

Overleden man zes dagen bewaard in koelkast cruiseschip

Robert Jones Beeld © Eigen foto

Een Amerikaanse vrouw eist een miljoen dollar van een cruisemaatschappij omdat die het lichaam van haar man zes dagen lang in een koelkast had bewaard. Het lichaam was in vergaande staat van ontbinding toen het schip terugkeerde in Florida.

Robert Jones (79) overleed vorig jaar aan hartfalen aan boord van de Celebrity Equinox. Zijn vrouw Marilyn moest de keuze maken het lichaam in het mortuarium van het schip laten tot ze weer terug zouden keren in Ft. Lauderdale in Florida, of het lichaam in de haven van Puerto Rico van boord te halen. Ze koos voor de eerste optie. 

In koelkast

Uit de aanklacht tegen de cruisemaatschappij blijkt dat het lichaam niet in het mortuarium, maar in een koelkast was gelegd, waar de drankjes waren uitgehaald om plaats te maken voor het lichaam. Volgens berichten in Amerikaanse media functioneerde het mortuarium niet en kon het lichaam daar niet worden opgeslagen.

Mortuarium 

Op cruiseschepen gaan regelmatig mensen dood, ook omdat de leeftijd van passagiers vrij hoog ligt. Alleen al bij Celebrity Cruises zijn sinds 2001 zeker 37 mensen aan een natuurlijk dood gestorven. Dat verklaart waarom de schepen een mortuarium aan boord hebben.

Toen de begrafenisondernemer bij het schip aankwam, zag hij dat het lichaam dat in een lijkzak buiten de koelkast lag, in verre staat van ontbinding was. Het was zelfs zo erg dat de man niet in een open kist kon liggen bij de uitvaart. 

Zijn vrouw en kinderen eisen nu een miljoen dollar schadevergoeding van de cruisemaatschappij.