Ga naar de inhoud
Liefhebbers waren bezorgd

Deze man legde 5 miljoen neer voor skelet T-rex Trinity

Zo werd Trinity samengesteld. Beeld © EPA

De identiteit is onthuld van de persoon die ruim 5 miljoen heeft neergelegd voor een skelet van een Tyrannosaurus rex. Het gaat om de Belgische miljardair en Antwerpse havenbaron Fernand Huts. Hij is volgens Belgische media 'dolgelukkig'.

De naam van Huts werd bekendgemaakt door Huts' kunststichting Phoebus Foundation nadat veilinghuis Koller de identiteit van de koper had onthuld. Het skelet zal in de toekomst in Antwerpen worden tentoongesteld, is de bedoeling. "We zijn zeer tevreden dat Trinity beschikbaar wordt voor het publiek en de wetenschap. Ze zal in zeer goede handen zijn", zegt The Phoebus Foundation.

Ook Huts zelf reageert blij. "Ik ben dolgelukkig dat we die aankoop hebben kunnen doen, want dit is heel uitzonderlijk in de hele wereld. Er zijn er nog maar drie die ooit verkocht zijn geweest; dit was de derde en wij hebben van die gelegenheid gebruikgemaakt", zegt hij tegen VRT NWS

In de Boerentoren

De stichting heeft 5,6 miljoen euro, inclusief de commissie van het veilinghuis, voor het tot Trinity gedoopte skelet betaald. Huts wil het gaan tentoonstellen in de Boerentoren in Antwerpen, een monumentaal bouwwerk in art-decostijl uit 1931 dat wordt gerenoveerd en omgebouwd tot een kunstcentrum. Zolang het niet klaar is, gaat Trinity mogelijk naar een museum in bruikleen.

Particulier
Lees ook:
Particulier koopt T-rex Trinity voor 5 miljoen: 'Eigen dino heel hip onder rijkaards'

De dinosaurus leefde ongeveer 65 miljoen jaar geleden. Trinity is bijna 4 meter hoog en bestaat eigenlijk uit de botten van drie verschillende dieren die tussen 2008 en 2013 werden opgegraven in de Amerikaanse staten Montana en Wyoming. De helft van alle botten is origineel materiaal.

Maak kennis met T-rex Trinity in deze video:

Europese primeur: T-rex onder de veilinghamer

00:47