Ga naar de inhoud
Dreigende taal

Israël vuurt raketten af richting Libanon na rakettenregen

Israëlische aanvallen troffen de Gazastrook vannacht. Beeld © ANP / AP

Israël heeft luchtaanvallen op de Gazastrook en buurland Libanon uitgevoerd. Dat was geen verrassing: Israël kondigde de raketaanvallen aan nadat er vanuit Libanon eerder raketten werden afgevuurd. Daar zitten volgens Israël Palestijnse groeperingen achter.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu beloofde gisteren dat de vijanden van Israël een 'prijs zouden betalen'. Hij zei dat nadat er vanuit Libanon 34 raketten werden afgevuurd richting Israël.

Veel van die raketten werden door het Israëlische luchtafweergeschut tegengehouden, maar op Israëlisch grondgebied vielen twee gewonden.

Aanvallen op Hamas

Het Israëlische leger liet vanochtend vroeg weten 'toe te slaan in Libanon'. Gisteravond werden ook luchtaanvallen op de Gazastrook uitgevoerd. Volgens een Palestijnse veiligheidsbron zijn daar verschillende trainingslocaties van de Palestijnse beweging Hamas getroffen.

In Libanon zegt het Israëlische leger het ook te hebben voorzien op installaties van Hamas. Verslaggevers van persbureau AFP hoorden er in het zuiden van het land explosies.

De Verenigde Naties hebben opgeroepen te stoppen met de raketaanvallen en vragen om 'terughoudendheid'. 

Inval in moskee

Het geweld laaide deze week op nadat de Israëlische politie een inval had gedaan in de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem. Daarbij raakten tientallen mensen gewond en werden honderden mensen opgepakt. Hamas-baas Ismail Haniyeh zei vanuit Beiroet dat Palestijnen niet over zich zullen laten lopen.

Israëlische
Lees ook:
Israëlische politie valt Al-Aqsamoskee binnen: meerdere gewonden