Ga naar de inhoud
'Toestand stabiel'

Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi (86) heeft leukemie

Silvio Berlusconi (februari 2023) Beeld © Anadolu Agency

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi (86) heeft al enige tijd leukemie. Hij ligt sinds gisteren op de intensive care van een ziekenhuis in Milaan vanwege een longinfectie als gevolg van de bloedkanker, hebben zijn artsen vandaag bekendgemaakt.

De artsen zeggen dat de politicus chronische myelomono­cytaire leukemie heeft en dat het niet acuut is. Dat is een zeldzame vorm van bloedkanker. Forza Italia-partijgenoot Antonio Tajani heeft gezegd dat Berlusconi's toestand stabiel is na een 'rustige nacht' in het ziekenhuis. Berlusconi's broer zei eerder dat Berlusconi het gaat halen. "Silvio is een rots", zei hij.

Diverse Italiaanse media maakten eerder al melding van de diagnose leukemie. Persbureau ANSA bericht op basis van bronnen dat Berlusconi is begonnen aan chemotherapie. De eerste behandeling zou gisteren hebben plaatsgevonden.

Van
Lees ook
Van kankerpatiënt naar dokter: doodziek besloot Max (25) zijn droom na te jagen

Berlusconi heeft de afgelopen jaren veel gezondheidsproblemen en ligt vaker in het ziekenhuis. Italiaanse media schreven gisteren dat hij op de hartafdeling was opgenomen met ademhalingsproblemen en dat hij onderzocht is. Vorige week moest de politicus ook al een aantal dagen in het ziekenhuis blijven.

Berlusconi zit momenteel in de Italiaanse Senaat namens Forza Italia, een coalitiegenoot in de huidige regering van Giorgia Meloni. Hij was drie keer premier van Italië, voor het laatst in 2011, en was ook het middelpunt van een reeks schandalen. Naast zijn carrière als politicus is Berlusconi in eigen land bekend als mediatycoon en een van de rijkste mensen van Italië.