Ga naar de inhoud
Bij toeristisch gebied

Luchtballon brandt af in Mexico, passagiers overleden door sprong naar beneden

Het mandje van de luchtballon vatte volledig vlam. Beeld © Twitter

Een 50-jarige man en een 39-jarige vrouw zijn vandaag in Mexico om het leven gekomen toen zij tijdens een luchtballonvaart overvallen werden door een hevige brand. Op beelden is te zien hoe het mandje waarin zij zaten volledig vlam vat. Beide passagiers springen naar beneden en overleven de val niet.

Het incident gebeurde bij de historische, precolumbiaanse stad Teotihuacan, op een uur rijden van Mexico-Stad. Naast de twee overledenen, raakte een derde persoon gewond. 

Noodkreten

Op de beelden is duidelijk te horen hoe de mensen noodkreten uitslaan terwijl de luchtballon blijft stijgen. Andere bezoekers van de historische stad kunnen niet helpen, sommigen maken opnames.

De beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Teotihuacan ontvangt dagelijks duizenden toeristen. Ballonvaarten worden door verschillende bedrijven in de omgeving aangeboden.

Ongelukken met luchtballonnen komen vaker voor in deze regio. In september werd een luchtballon met 12 mensen aan boord getroffen door harde windstoten, de bestuurder verloor de controle en de ballon viel naar beneden. De passagiers kwamen er zonder kleerscheuren vanaf. In november 2021 raakten negen passagiers gewond toen een luchtballon neerstortte.