Ga naar de inhoud
Meerdere staten

Doden en tientallen gewonden door zware tornado's in de VS

Beeld © AP

Zeker achttien mensen zijn om het leven gekomen en tientallen anderen raakten gewond nadat zware tornado's over een aantal staten in het zuiden en het midwesten van de Verenigde Staten waren geraasd.

In de stad Little Rock, in Arkansas, viel één dode. Daar raakten zeker 50 mensen gewond. De verwachting is dat het aantal doden en gewonden nog zal stijgen, meldt nieuwszender CNN. In het oosten van Arkansas stierven vijf mensen toen een hevige storm over de stad Wynne trok.

De gouverneur van Arkansas kondigde de noodtoestand af en mobiliseerde het leger. In de staat zaten gisteravond meer dan 74.000 gebruikers zonder stroom.

Tientallen tornado's

In Indiana kwamen drie mensen om in de buurt van Sullivan ten zuidwesten van Indianapolis. In Alabama en Mississippi vielen twee doden.

De tornado trok ook over de staten Illinois, Iowa, Wisconsin, Mississippi en Tennessee. In Illinois werden zestien tornado's gemeld, in Arkansas twaalf en in de staat Iowa acht.

In Covington in de staat Tennessee moesten vijf mensen naar het ziekenhuis nadat de storm de stad had bereikt. De storm zorgde ook voor een ravage in het noorden van de staat Illinois. Hier zaten meer dan 100.000 mensen zonder stroom.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.