Ga naar de inhoud
Verzoek afgewezen

'Blade Runner' Oscar Pistorius komt niet vervroegd vrij

Oscar Pistorius bij de zitting in 2016 Beeld © ANP

De Zuid-Afrikaanse paralympische atleet Oscar Pistorius, ook bekend als de 'Blade Runner' vanwege zijn twee protheses, wordt niet vervroegd vrijgelaten. Pistorius zit een celstraf uit van 13 jaar voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp in 2013. Zijn verzoek voor vervroegde vrijlating werd vandaag afgewezen.

'Blade Runner' Pistorius werd wereldberoemd toen hij in 2012 als gevierd paralympische atleet op de reguliere Olympische Spelen in Londen de halve finales bereikte op de 200 meter.

Een jaar later schoot hij in zijn huis zijn vriendin dood door vier kogels af te vuren door een afgesloten badkamerdeur. Zelf zei hij dat hij dacht dat een inbreker zich had verstopt achter de deur. In eerste instantie werd hij veroordeeld voor doodslag. In 2015 werd het restant van zijn celstraf omgezet in huisarrest en mocht hij weer naar huis. 

Alsnog moord

Niet veel later werd hij in hoger beroep alsnog veroordeeld voor moord en kwam zijn celstraf uiteindelijk uit op 13 jaar. 

Pistorius heeft nu de helft van zijn celstraf uitgezeten. De familie van Steenkamp had al aangegeven dat zij niet wilden dat hij eerder zou vrijkomen. Zij hebben de lezing van Pistorius nooit geloofd.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.