Ga naar de inhoud
Andere man schoot te hulp

Barman van resort in India steekt Nederlandse toerist (29) neer

De vrouw werd aangevallen in een resort in de staat Geo. Deze foto is ter illustratie Beeld © ANP

Een barman van een resort in Mandrem, India, heeft een 29-jarige Nederlandse vrouw neergestoken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit bericht uit lokale media in India aan RTL Nieuws bevestigd. De man drong midden in de nacht de tent van de vrouw binnen en viel haar daar aan. Ook een 42-jarige man, die de schreeuwende vrouw wilde helpen, werd neergestoken.

De Indiase krant The Indian Express heeft de aangifte van de vrouw ingezien en schrijft erover. Het incident gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag in het resort waar de vrouw verbleef. Ze was in dat gedeelte van het land op vakantie, omdat ze wilde meedoen aan een yoga-retraite.

Man kwam 's nachts tent binnen

De vrouw zou hebben gezegd dat ze na het eten naar haar tent is gegaan om te gaan slapen. De tent had alleen een deur van stof en rond twee uur uur in de nacht zou plotseling het licht zijn aangegaan. "Ik werd wakker en zag een man de klamboe rond het bed verwijderen. Hij had ducttape in zijn hand en probeerde me vast te grijpen", zou de vrouw aan de politie hebben verteld. 

Buitenlandse
Lees ook:
Buitenlandse toeristen mogen niet meer motorrijden op Bali

De vrouw schreeuwde het uit en er ontstond een worsteling met de 27-jarige barman. Er kwam gelukkig iemand op het geschreeuw af die de vrouw te hulp schoot. Daardoor zou de barman zijn weggerend, om vervolgens terug te keren met een keukenmes. Hij stak de buurtbewoner toen neer, waarna hij ook de Nederlandse vrouw neerstak.

De vrouw slaagde er naar eigen zeggen in om het mes daarna van de man af te pakken. De barman vluchtte daarna.

Barman opgepakt

De vrouw is samen met de persoon die te hulp schoot met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland bevestigt dat ze  medische zorg krijgt. "Maar wij doen geen uitspraken over de medische toestand van het slachtoffer."  Ze krijgt consulaire bijstand.

Donderdag kon de barman worden opgepakt, die volgens verschillende media al twee jaar in het resort zou werken. Hij wordt verdacht van poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

China
Lees ook:
China heropent grenzen voor toeristen, maar zijn die nog wel welkom?

De minister van Toerisme van Goa, de staat waarin het resort ligt, reageerde vandaag op het incident. Rohan Khaunte 'veroordeelde het' en sprak zijn waardering uit voor de man 'die zijn eigen veiligheid riskeerde om de vrouw te redden'. Hij gaf ook aan dat hij de Nederlandse vrouw binnenkort op zal zoeken om zijn steun te betuigen.

Eurico hoorde geschreeuw

De krant The Indian Express sprak ook met de man die de vrouw redde. Hij zou Eurico heten en in een naastgelegen resort werken waar hij vlakbij woont. Hij was thuis laat aan het dineren met zijn vrouw, toen hij het geschreeuw hoorde. "Het resort ligt op ruim 30 meter van ons huis. Ik beklom de muur van het resortterrein en ging haar tent binnen. Ik zag dat de verdachte bovenop de vrouw zat", vertelt hij.

"Ik schopte hem en sloeg hem en toen rende hij weg. Ik pakte daarna een ​​laken en bedekte de vrouw. Maar plotseling verscheen hij weer en stak me met een mes neer. Het bloed gutste uit mijn hoofd. Ik haastte me om hulp te zoeken. Ik ging naar mijn familie en zei dat ze de vrouw moesten redden."