Ga naar de inhoud
Zwaargewond

Bizar ongeluk: profvoetballer vliegt met auto sporthal binnen

Sofian Kiyine Beeld © Belga

Bij een opmerkelijk eenzijdig ongeluk in de buurt van Luik is profvoetballer Sofian Kiyine (25) zwaargewond geraakt. De speler van OH Leuven vloog in Flémalle met grote snelheid met zijn auto door de gevel van een sporthal.

Kiyine raakte de controle over het stuur kwijt toen hij in vliegende vaart een rotonde naderde en als het ware werd gelanceerd.

Bekijk hier de bizarre beelden:

In beeld: voetballer vliegt met auto hal binnen

00:18

Kinderen in de sporthal

De maximumsnelheid ter plaatse is 90 kilometer per uur. Hoe hard de voetballer reed, wordt nog onderzocht door de politie.

Het had nog veel slechter kunnen aflopen, omdat er tijdens het incident kinderen in de sporthal bezig waren, maar die waren net naar de kleedkamer, schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

'Wachten op meer duidelijkheid'

OH Leuven, de club van Kiyine, heeft op zijn website een reactie geplaatst:

'De club vernam dat Sofian Kiyine gisteravond betrokken was bij een zwaar auto-ongeval in de buurt van Luik. Sofian Kiyine werd afgevoerd naar de spoedafdeling van het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar verdere onderzoeken plaatsvinden.

Hij bevindt zich niet in levensgevaar. Er waren gelukkig geen andere voertuigen of personen betrokken bij het ongeval.

De club wacht op meer duidelijkheid over de precieze omstandigheden hoe het ongeval tot stand kwam alvorens verder te reageren. We wensen Sofian alvast veel beterschap.'