Ga naar de inhoud
Vier doden

Oorzaak dodelijk ongeluk Porsches aquaplaning en te hoge snelheid

Bij het ongeluk waren drie Porsches betrokken Beeld © Erwin Pottkiesser/TNN/DPA

Het onderzoek van de Duitse politie naar het verkeersongeval waarbij zondag vier Nederlanders omkwamen is afgerond. "De waarschijnlijkste oorzaak is dat de auto's door aquaplaning de controle verloren en dat ze te hard reden voor de situatie op de weg", zegt een politiewoordvoerder.

Het Duitse Openbaar Ministerie beslist morgen of de auto's nog worden onderzocht. Een strafrechtelijk onderzoek wordt niet geopend. "Want er is niemand om te vervolgen", zegt de woordvoerder.

'Niet
Lees ook:
'Niet te bevatten', veel verdriet om slachtoffers Porsche-ongeluk A3

De vier slachtoffers zijn drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. Volgens de Duitse politie verloor de 42-jarige bestuurder van een Porsche Cayman de macht over het stuur en kwam hij met zijn auto in een greppel langs de kant van de weg terecht.

Langs de weg

In de auto zat ook de 37-jarige vrouw. Het tweetal wist uit het voertuig te komen en stond langs de weg. Een 39-jarige man was gestopt om hulp te verlenen op de vluchtstrook.

Bekijk ook: Politie over drama op Duitse snelweg

01:08
De politie vermoedde al dat aquaplaning mede het drama op de snelweg had veroorzaakt.

Even later verloor een 56-jarige Nederlander in een Porsche 911 op datzelfde stuk weg de macht over het stuur. Daardoor raakte hij de drie mensen die langs de weg stonden en botste tegen de vangrail, zei de politie. De vrouw en de 39-jarige man bezweken ter plekke aan hun verwondingen.

Toertocht

Later zijn ook de twee bestuurders overleden. Een bijrijder in het tweede voertuig overleefde het ongeval door net op tijd over de vangrail te springen.
Alle drie de auto's waren deelnemers aan een toertocht van supercars die door Oost-Nederland en een stukje door Duitsland ging.