Ga naar de inhoud
Honderden huizen weg

Doden, gewonden en vermisten na aardverschuiving Ecuador

Reddingsmedewerkers in Alausi, Ecuador. Beeld © ANP / AFP

Na de aardbeving die Ecuador vorige week trof, doet zich een nieuwe natuurramp voor in het land: zondagavond vond na maandenlange zware regenval een aardverschuiving plaats in het dorp Alausí, in het midden van Ecuador. Zeker zeven mensen zijn om het leven gekomen.

Daarnaast zijn volgens de laatste berichten van de autoriteiten ook 23 mensen gewond geraakt en worden er nog zo'n 50 anderen vermist. Op beelden is te zien hoe hulpverleners in het Zuid-Amerikaanse land met hun handen in de modder naar overlevenden zoeken.

Door de aardverschuiving zijn honderden mensen hun huis kwijtgeraakt. President Guillermo Lasso meldt dat hulpverleners uit nabijgelegen plaatsen naar Alausí zijn gekomen om te helpen bij de zoek- en reddingsacties.

Ook zijn er hulpgoederen naar de plaats gebracht, die zo'n 300 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Quito ligt.

Aardbeving van 6.8

Ruim een week geleden werd Ecuador nog getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.8. Die natuurramp kostte aan vijftien mensen het leven en bijna vierhonderd mensen raakten hierbij gewond. Deze beving veroorzaakte toen ook al verschillende aardverschuivingen.

Doden
Lees ook:
Doden en honderden gewonden door aardbeving in Ecuador