Ga naar de inhoud
Drie Porsches

Vier Nederlanders omgekomen bij ongeluk op Duitse snelweg A3

Een van de Porsches betrokken bij het ongeluk. Beeld © AP

Bij een verkeersongeluk op de Duitse autosnelweg A3 zijn vier Nederlanders om het leven gekomen. Het gaat om drie mannen van 39, 42 en 56 jaar en een 37-jarige vrouw. De slachtoffers reden in drie Porsches.

De drie sportwagens reden rond 10.45 gisterenochtend in de regen hard de grens over. Volgens de Duitse politie verloor de 42-jarige bestuurder van een Porsche Cayman de macht over het stuur en kwam hij met zijn auto in een sloot terecht. In het voertuig zat ook zijn 37-jarige vrouw.

Het tweetal wist uit het voertuig te komen en stond langs de weg. Een 39-jarige man was gestopt om hulp te verlenen op de vluchtstrook.

Nog
Lees ook:
Nog veel onduidelijk over dramatisch ongeluk Utrecht: meisje (7) omgekomen

Even later verloor een 56-jarige Nederlander in een Porsche 911 op datzelfde stuk weg de macht over het stuur, waardoor hij tegen de drie personen die langs de weg stonden botste en daarna tegen de vangrail reed. Een woordvoerder van de Duitse politie zegt dat er vermoedelijk sprake is geweest van aquaplaning; door plassen op de weg verliezen de banden grip. In de video hieronder leggen we uit hoe dat precies werkt.

Waarom aquaplaning zo gevaarlijk is

02:34
Tijdens een stevige bui kan het snel misgaan achter het stuur: je verliest de controle en raakt in de slip.

 

De vrouw en de 39-jarige man bezweken ter plekke aan hun verwondingen, later zijn ook de twee bestuurders overleden.

Samen onderweg

De plaatselijke politie vermoedt volgens de Duitse krant Bild dat de drie auto's samen onderweg waren toen het ongeluk bij de afslag Elten - Beek gebeurde.

De autosnelweg is in de richting van Oberhausen tot aan het begin van de avond afgesloten op het traject waar de botsing gebeurde. De Nederlandse A12 gaat op de grens over in de Duitse A3.

Dag met een Lach

Twee van de slachtoffers waren vrijwilligers bij stichting Dag met een Lach. Op Facebook schrijft de stichting: "Een paar uur geleden werd zondag 26 maart een gitzwarte dag voor onze stichting." De stichting houdt zich bezig met wensen van zieke en gehandicapte kinderen.

De Porsches maakten volgens De Telegraaf uit van een toertocht van 9Miles, een organisatie die zich bezighoudt met ritten voor mensen met luxe sportauto's.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.