Ga naar de inhoud
Buiten de piste

Vrouw (20) is tweede Nederlandse skiër binnen een week die omkomt door lawine

Een van de pistes bij Serfaus in Oostenrijk (archieffoto). Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

Een 20-jarige vrouw uit Amsterdam is gisteren omgekomen in de Oostenrijkse wintersportplaats Serfaus. Ze zou getroffen zijn door een lawine terwijl ze zich buiten de piste had begeven. Ze is het tweede Nederlandse lawineslachtoffer deze week: maandag overleed in Zwitserland al een 28-jarige man.

Het overlijden van de jonge vrouw wordt bevestigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. De lawine deed zich halverwege de ochtend voor in het populaire Oostenrijkse wintersportoord. Direct kwam een grootscheepse zoektocht op gang. Met onder meer honden zochten hulpverleners naar het slachtoffer.

Aan het begin van de middag werd het lichaam van de vrouw onder de sneeuw vandaan gehaald. Hulp mocht niet meer baten.

Zelf veroorzaakt?

De vrouw zou mogelijk de lawine zelf hebben veroorzaakt toen ze buiten de piste skiede. Ze was de enige die onder de schuivende sneeuwmassa bedolven werd.

De 28-jarige Nederlandse wintersporter die maandag om het leven kwam bij een lawineongeluk in Zwitserland, was ook buiten de piste aan het skiën. De man was samen met twee anderen toen ze verrast werden door een lawine in de buurt van Nendaz, in het zuiden van Zwitserland. Hulp kwam voor de man te laat.

Nederlander
Lees ook:
Nederlander (28) omgekomen tijdens skiën in Zwitserland