Ga naar de inhoud
Bewerkte foto

Oscarwinst Michelle Yeoh zou leiden tot nieuwe feestdag Maleisië, nepnieuws zegt regering

Michelle Yeoh neemt de prijs voor beste actrice in handen. Beeld © ANP / AFP / Editorial

De historische winst van Michelle Yeoh bij de uitreiking van de Oscars heeft tot grote vreugde geleid in haar moederland Maleisië, maar leidde ook tot geruchten over een nieuwe nationale feestdag. Een bewerkt plaatje van een nieuwsartikel werd zo vaak gedeeld dat de overheid zich genoodzaakt voelde om het gerucht te ontkrachten.

Op het plaatje was een zogenaamd nieuwsartikel van de Engelstalige publicatie The Star te zien, met de kop: premier Anwar verklaart woensdag tot nationale feestdag.

Het departement van premier Anwar Ibrahim deelde op Facebook de afbeelding met de opheldering dat het nieuws niet klopt. "Mensen worden verzocht geen onjuiste informatie te verspreiden", voegde het departement daaraan toe.

Michelle
Lees ook:
Michelle Yeoh wint als eerste actrice van Aziatische komaf Oscar

Ook Star Media Group, de eigenaar van The Star, reageerde op de geruchten. In een verklaring stelde het bedrijf dat de afbeelding een 'verkeerde voorstelling' van de feitelijke berichtgeving van The Star is.

Yeoh was afgelopen weekend de eerste actrice van Aziatische komaf die de Oscar voor beste actrice won. Zij kreeg het beeldje voor haar hoofdrol in de film Everything Everywhere All at Once.

Bekijk ook: Van vluchteling naar Hollywood, Oscars voor Aziatische acteurs

02:36
Everything Everywhere All at Once is de grote winnaar geworden bij de Oscars. De film won maar liefst zeven beeldjes. Dat leverde bijzondere momenten op bij de uitreiking.