Ga naar de inhoud
Fans geschokt

Rapper Costa Titch (28) zakt op festivalpodium in elkaar en overlijdt

Costa Titch tijdens een optreden in januari. Beeld © REX by Shutterstock

Tijdens een optreden op een groot festival in Zuid-Afrika is rapper Costa Titch overleden. De 28-jarige muzikant zakte op het podium in elkaar, op het moment dat hij voor een uitzinnige menigte stond op te treden.

Costa Titch, een bekende Zuid-Afrikaanse artiest met 600.000 volgers op Instagram en 1,4 miljoen volgers op TikTok, was aan het rappen op het Ultra Music Festival in Johannesburg. Hij verloor vlak nadat hij een rapnummer had voltooid, tijdens het applaus en gejoel, plotseling het bewustzijn. Fans schrokken en mensen van zijn crew kwamen snel in actie. 

De
Lees ook:
De La Soul bedankt overleden rapper Trugoy the Dove: 'Jij was het hart van deze groep'

Maar hulp mocht niet baten. De jonge rapper stierf even later in het ziekenhuis. Zijn familie heeft het nieuws over zijn overlijden bevestigd en bedankte in een verklaring op zijn Instagram-account de hulpdiensten en 'alle aanwezigen in zijn laatste uren op deze aarde'. 

"De dood heeft op tragische wijze aan onze deur geklopt. Hij berooft ons van onze geliefde zoon, broer en kleinzoon", zo schrijft de familie. "We proberen te begrijpen wat ons is overkomen. De familie bedankt jullie voor de liefde en steun die jullie aan onze zoon hebben gegeven." Onder de Instagrampost staan duizenden reacties van geschokte fans.

Samenwerking met Akon

Kortgeleden maakte Costa Titch een grote stap in zijn carrière, nadat hij een samenwerking was aangegaan met de Senegalees-Amerikaans zanger en producer Akon. Zie hieronder het resultaat van hun samenwerking.