Ga naar de inhoud
Verenigde Staten

Amerikaan (81) zes dagen in auto onder sneeuw, overleefde op koekjes en croissants

De 81-jarige Jerry Jouret (links) samen met zijn vrouw Sharon en hun kleinzoon Christian. Beeld © Christian Jouret

Een 81-jarige man uit de Verenigde Staten heeft in zijn auto bijna een week lang bedolven gelegen onder de sneeuw. De man werd na zes dagen gevonden door reddingswerkers en naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij in goede gezondheid was.

De man, Jerry Jouret, was onderweg naar zijn huis in Nevada vanuit de staat Californië. Hij begon aan zijn urenlange trip toen hij werd overvallen door extreem winterweer. Een sneeuwstorm zorgde ervoor dat hij vast kwam te zitten. 

Op 24 februari werd er voor het laatst iets van Jouret vernomen. Zijn familie begon zich zorgen te maken toen hij niet thuiskwam én door het extreme winterweer.

Koekjes en sneeuwhappen

Maar in paniek raakte Jouret zelf niet. Zijn kleinzoon, Christian, vertelt tegenover de BBC hoe zijn opa zichzelf in leven hield door koekjes te eten en wat croissants die over waren. Als hij dorst kreeg, deed hij zijn raam omlaag om sneeuw te happen.

Jouret zette de verwarming van zijn auto aan als hij het koud kreeg, maar deed die daarna ook weer uit. Zo wist hij drieënhalve dag te overleven. Maar toen hield de motor ermee op, net op het moment dat het autoraam gedeeltelijk naar beneden was. Daarna probeerde hij zichzelf warm te houden met een dekentje en een handdoek die in de auto lagen. 

De man werd volgens de Amerikaanse politie gevonden door een telefoonsignaal dat aan hem kon worden gekoppeld. 

Een eerdere reddingsactie op 28 februari moest worden afgebroken vanwege de weersomstandigheden. Op 2 maart wisten helikopters de auto van Jouret te vinden. "Daar zagen we een man uit een autoraampje naar ons zwaaien", zegt de politie.  

3
Lees ook:
3 meter sneeuw in één week in Amerikaans bergen: zo ziet dat eruit