Ga naar de inhoud
Selective Outrage

Rock reageert op klap Will Smith bij Oscars: 'Ja klootzak, het deed pijn'

Beeld © ANP

Na bijna een jaar heeft presentator Chris Rock uitgebreid gereageerd op de klap die hij van Will Smith kreeg op het podium tijdens de Oscar-uitreiking.

Rock maakte vorig jaar een grap over de vrouw van Will Smith die in de zaal zat. De acteur liep het podium op en gaf Rock een rechtse. Smith bood een dag later zijn excuses aan en mag als straf tien jaar lang niet bij de Oscar-uitreiking zijn. Chris Rock heeft sindsdien nauwelijks gereageerd op het incident.

Bekijk hier de beelden van vorig jaar nog eens:

Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

01:04
Terugkijken: Will Smith verkoopt Chris Rock klap bij Oscars

Tot nu, want Rock kwam er gisteravond uitgebreid op terug in de live uitgezonden stand up-comedianshow Selective Outrage op Netlflix. "Ik probeer vanavond een show te doen zonder iemand te beledigen", zo begon hij en voegde eraan toe: "Omdat je nooit weet wie er getriggerd kan worden", verwijzend naar Wil Smith bij de Oscars.

"Jullie weten wat er met mij is gebeurd. Geslagen worden door 'suge' Smith", merkte hij op. "Iedereen weet het. Iedereen weet het verdomme... Ik werd bij de Oscars geslagen door deze klootzak en mensen zeiden: 'Deed het pijn?' Het doet nog steeds pijn! Ik heb 'Summertime' in mijn oren!", verwijzend naar dit liedje van Smith:

"Maar ik ben geen slachtoffer. Je zult me ​​nooit zien huilen bij Oprah of Gayle. Je zult het nooit zien", zei hij. "Het gaat nooit gebeuren. Rot op met die shit. Ik nam die klap als Pacquiao (voormalig bokser, red.), klootzak. Ik vatte het op als Pacquiao, oké? Shit, kerel. Deed het pijn? Ja, klootzak. Het deed pijn."

Rock beschuldigde Smith van 'selectieve verontwaardiging' door hem te slaan. Hij had het over de huwelijksproblemen die Smith en zijn vrouw Pinkett in het openbaar bespraken. Pinkett Smith had daarin toegegeven dat ze een affaire had gehad. Rock: "Ze heeft hem veel meer pijn gedaan dan hij mij."

Rock zei dat hij de film Emancipation van Will Smith had gezien, een film over slavernij. Hij grapte dat hij zat te juichen toen hij zag dat Smith in elkaar geslagen werd in de film. 'Nog een keer, nog een keer. Je hebt hem niet overal geraakt', zou Rock hebben geroepen bij een vechtscène in de film.

Niet terugslaan

Rock sloot zijn show af met te zeggen waarom hij niet terug vocht toen Smith hem sloeg. "Weet je wat mijn ouders me hebben geleerd? Vecht nooit in het bijzijn van witte mensen."

Persbureau Reuters meldt dat Will Smith niet heeft gereageerd op een verzoek om commentaar te geven op Rocks show.