Ga naar de inhoud
In koelkast

Chinees model Abby Choi in stukken gezaagd, schoonfamilie opgepakt

Abby Choi eerder dit jaar in Parijs. Beeld © ANP.

In China zijn in een koelkast de afgehakte benen gevonden van het 28-jarige model Abby Choi. Ook zou haar hoofd zijn aangetroffen in een soeppan. Haar romp en handen zouden nog spoorloos zijn. Vandaag werd bekend dat de voormalige schoonvader (65) en schoonbroer (31) van de jonge vrouw zijn opgepakt op verdenking van moord.

De benen van Choi werden vrijdag gevonden in een flat in een buitenwijk van Hongkong. De woning werd sinds een paar weken gehuurd door de ex-schoonvader van het model.

Ook vleesmolen en kettingzaag

Choi was al dagen vermist toen delen van haar lichaam werden gevonden. Volgens een politieman lag er in het huis ook 'gereedschap dat kan worden gebruikt om menselijke lichamen in stukken te hakken', zoals een vleesmolen en een kettingzaag. Ook lagen er lange regenjassen, handschoenen en maskers.

Volgens lokale media, waaronder omroep TVB, zou het hoofd gevonden zijn in een soeppan.

Volgens persbureau AP had de vrouw een financieel geschil over een groot geldbedrag met haar ex-man en zijn familie. Die ex werd gisteren ook opgepakt, maar is nog niet formeel in staat van beschuldiging gesteld.

Persbureau Reuters noemt Choi een influencer. Het model stond onlangs nog op de cover van het modeblad L'Officiel Monaco.