Ga naar de inhoud
Verdwenen als peuter

Poolse vrouw: 'Ik ben Madeleine McCann', ouders gaan akkoord met DNA-test

Beeld © AFP / Editorial / Instagram

De verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann kent een nieuwe wending. Een Poolse vrouw van 21 jaar oud beweert op sociale media dat zij het meisje is. Ze is zelfs bereid een DNA-test te doen om uitsluitsel te geven. De ouders van het verdwenen meisje staan daarvoor open.

Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 tijdens een vakantie met haar ouders in Portugal. De peuter verdween toen haar ouders haar achterlieten in een vakantiewoning, samen met hun andere kinderen, waarna ze zelf vlakbij in een restaurant gingen eten.

De verdwijning krijgt sindsdien veel aandacht omdat het meisje nooit is gevonden, ook is er nog geen dader veroordeeld. Nu beweert een 21-jarige Poolse vrouw dus dat ze Maddie McCann is, en daarvoor heeft ze ook 'bewijs'.

Op dit moment gaat de vrouw door het leven als Julia Wandelt. Op het account @iammadeleinemccan deelt de vrouw foto's van haarzelf en de vermiste peuter die volgens haar gelijkenissen vertonen.

Geen babyfoto's

Wandelt kwam tot de gedachte dat ze McCann zou zijn nadat ze gesprekken had gevoerd met haar familie waarin ze om babyfoto's en een geboortecertificaat vroeg. Die kreeg ze naar eigen zeggen niet. Ook haar verzoek om een DNA-test zou door haar familie zijn afgewezen. 

De jonge vrouw zegt daarna zelf op onderzoek te zijn gegaan. "Ik wil de waarheid weten", zegt ze in een filmpje op Instagram.

Maddie
Lees ook:
Maddie McCann zou deze maand 18 worden, ouders klampen zich vast aan hoop

Op de Instagrampagina probeert ze te laten zien waarom ze denkt dat ze het verdwenen meisje is. Zo zou ze een plekje hebben in haar oog, waar de peuter dit ook had. Ook beweert ze een sproet te hebben op eenzelfde plek als het meisje.

Ook vindt ze – net als velen van haar volgers – op het medium dat de vormen van de gezichten en oren op elkaar lijken. Daarnaast probeert ze met foto's aan te tonen dat ze erg veel lijkt op de ouders van Madeleine McCann.

Andere leeftijd

Maar wat ook opvalt, is dat de vrouw aangeeft 21 jaar oud te zijn, terwijl Madeleine McCann nu pas 19 jaar oud zou zijn geweest. Daarover zegt ze dat haar eigen leeftijd misschien verkeerd kan zijn.

Voor de familie van de Britse peuter zijn de beweringen van de vrouw een nieuwe wending in het tragische verhaal. Volgens verschillende Britse media zou de familie inmiddels akkoord zijn gegaan met een DNA-test om zeker te weten of de Poolse vrouw haar vermiste dochter is.

In de zaak van de verdwijning van het meisje is de Duitse Christian Brückner momenteel hoofdverdachte. Hij zit een celstraf van zeven jaar uit voor de verkrachting van een vrouw in 2005 in Praia da Luz.

Vorig jaar april werd hij door de Duitse justitie officieel als hoofdverdachte aangewezen. Ten tijde van de verdwijning woonde hij in Portugal en hij zou tegenover een vriend hebben bekend dat hij het meisje zou hebben vermoord.