Ga naar de inhoud
Ook schotwonden

26 mensen meldden zich gewond in ziekenhuis na rellen Suriname

Bij de protesten werd behoorlijk wat geweld gebruikt. Beeld © ANP

Na de uit de hand gelopen protesten in Paramaribo hebben 26 mensen zich gemeld bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dat schrijft de krant Dagblad Suriname op basis van het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid.

Een ondernemer zou hoofdletsel hebben opgelopen en er ernstig aan toe zijn.

Van de 26 mensen die zich op de spoedeisende hulp meldden, zouden er vier zijn opgenomen: twee mensen met schotverwondingen en twee met hoofdletsel. In totaal kwamen er volgens de Surinaamse krant vier mensen binnen met schotwonden, maar konden twee daarvan na behandeling weer naar huis.

Reisadvies
Lees ook:
Reisadvies voor Suriname verscherpt na rellen

Onder de gewonden zouden een lid van de militaire politie, een politieagent en twee ondernemers zijn. In andere ziekenhuizen waren geen meldingen van gewonden of slachtoffers, meldt Dagblad Suriname.

Woede over beleid

Vrijdag deden aan een protestactie in de Surinaamse hoofdstad duizenden mensen mee. De betogers uitten hun woede over het beleid van president Chan Santokhi en de economische crisis waar Suriname mee kampt. De demonstratie liep uit de hand en leidde tot de bestorming van het parlement. Op verschillende plekken in Paramaribo werden winkels en tankstations overvallen.

De politie heeft sindsdien 119 mensen opgepakt.

Suriname
Lees ook:
Suriname glijdt verder af: 'Santokhi heeft de problemen onderschat'