Ga naar de inhoud
Van wagen gevallen

15 gewonden door ongeluk met carnavalswagen Oostenrijk

Beeld van de plaats van het ongeluk. Beeld © ORF (screenshot)

In Oostenrijk zijn vijftien mensen gewond geraakt door een ongeluk met een carnavalswagen. Volgens de brandweer vielen mensen van de wagen toen de zijkant afbrak.

Een 43-jarige persoon raakte ernstig gewond en is met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. De rest is er minder slecht aan toe, maar ook een aantal van hen moest naar het ziekenhuis voor behandeling. 

Langs een greppel

Het ongeluk gebeurde in Reisenberg, een dorp in de buurt van Wenen. De wagen reed langs een greppel toen de zijkant afbrak. Daardoor vielen mensen een stuk naar beneden. Volgens Oostenrijkse media stonden meer dan twintig carnavalsvierders op de wagen, die deel uitmaakte van een stoet.

'Tweede
Lees ook:
'Tweede wintergolf' met carnaval, virologen zeggen: wees alert

Het werk van de hulpverleners werd bemoeilijkt door de grote mensenmassa langs de weg en de dronken toestand van omstanders. 

Bekijk ook: Carnavalsbiertje kost 3,25, 'maar we drinken er niet minder om'

01:18
Ook het carnaval ontkomt niet aan de inflatie en dus wordt op sommige plekken dit jaar voor het eerst entreegeld gevraagd. Op andere plekken is de bierprijs fors omhoog gegaan. Maar daar lijken de feestgangers zich weinig van aan te trekken.