Ga naar de inhoud
Drugssmokkel

Navigatie-app Waze leidt Belgische politie naar 4 ton cocaïne

Archiefbeeld. Beeld © Peter Hilz

De Belgische politie heeft gisteren ongeveer 4000 kilo cocaïne gevonden in een loods in het Vlaamse Ravel. Agenten kwamen de drugs op het spoor doordat ze het adres van de loods in de navigatie-app van twee Nederlandse verdachten vonden.

Gisteravond zagen agenten verschillende auto's met Nederlandse kentekenplaten verdacht heen en weer rijden. Toen één van de wagens werd gecontroleerd, bleken daar twee Nederlandse mannen in te zitten die geen goede verklaring konden geven voor hun aanwezigheid.

Adres in app

Bij de controle bleek bovendien dat de twee bekenden van de politie waren. Bij controle van de navigatie-app Waze van een van de mannen bleek daar een adres ingevoerd dat leidde naar een loods in de plaats Ravel, vlak bij de grens met Nederland.

Douane:
Lees ook:
Douane: cocaïnesmokkel mogelijk verplaatst naar Antwerpen

Bij controle van die loods bleek daar een container in te staan waarin 68 zakken met cocaïne verstopt waren. Zeven mensen die in de loods aanwezig waren werden opgepakt, net als de twee mannen die eerder werden gecontroleerd en iemand in de buurt van de loods die vluchtte toen hij de politie zag. 

Meer Nederlanders

Een woordvoerder van het OM kon niet zeggen of alle tien verdachten Nederlanders zijn. Alleen van de twee in de auto is dat tot nu toe met zekerheid vastgesteld, maar het vermoeden is dat het om meer Nederlanders gaat, van wie een deel in België zou wonen.