Ga naar de inhoud
Doodsoorzaak onbekend

Thais voetballertje dat gered werd uit grot overleden in Groot-Brittanië

Dom (r) werd gefilmd terwijl hij nog vastzat in de grot. Beeld © Eyevine

Een van de twaalf Thaise jongens die in 2018 na een wekenlange reddingsoperatie werden gered uit een grot, is op 17-jarige leeftijd overleden in Engeland.

Duangphet Phromthep werd zondag bewusteloos aangetroffen op zijn kamer in het graafschap Leicestershire in midden-Engeland. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij gisteren is overleden.

De doodsoorzaak is nog onbekend, maar volgens de politie wordt zijn overlijden niet als verdacht beschouwd.

Redding
lees ook:
Redding Thaise voetballertjes wordt marinier na 1,5 jaar fataal

Duangphet studeerde sinds afgelopen zomer in Engeland aan Brooke House College Football Academy. De kans om in Engeland te studeren en te voetballen noemde hij destijds 'een droom die uitkomt'. 

Wereldberoemd

Dom, zoals de jongen door zijn vrienden werd genoemd, was de aanvoerder van het voetbalteam dat in 2018 wereldberoemd werd, toen de spelers en hun coach vast kwamen te zitten in een grot in het noorden van Thailand. Door stijgend water konden de jongens de grot niet meer uit, en het kostte reddingswerkers grote moeite hen te vinden en te bevrijden.

Uiteindelijk duurde het bijna drie weken voordat de jongens en hun coach uit de nauwe grot gered konden worden. Bij de reddingsoperatie waren meer dan 10.000 mensen betrokken. Over de hele wereld werd de reddingsactie vol spanning gevolgd. 

Het leverde de jongens bekendheid op in Thailand en ver daarbuiten. Zijn teamgenoten hebben verdrietig gereageerd op het overlijden van Dom. "Als de wereld hierna echt is, wil ik dat we daar samen voetballen, mijn broer Dom", schreef een van hen onder een post waarin zijn overlijden werd gemeld.