Ga naar de inhoud
Twaalf mensen en hond gered

Nederlands reddingsteam verlaat aardbevingsgebied, geen overlevenden meer gevonden

Een vrouw in Turkije werd gered door USAR. Beeld © USAR

Het werk van het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR in het Turkse aardbevingsgebied zit erop. Op de laatste dag kon het gespecialiseerde team geen overlevenden meer vinden in het puin rond de stad Hatay. Wel hielp het team nog een bewoner van het gebied aan verwondingen.

"De laatste reddingsgroepen zijn inmiddels terug in het kamp. Helaas zijn er geen nieuwe reddingen te melden", liet het Urban Search And Rescue Team vandaag aan het eind van de middag weten.

USAR had geen hoge verwachtingen meer van deze laatste dag, maar toch werd een 'uiterste poging' gedaan om in buitengebieden overlevenden te vinden.

Dodental
Lees ook:
Dodental aardbeving stijgt naar ruim 33.000, VN vreest meer dan 50.000 slachtoffers

In de nasleep van de verwoestende aardbeving wisten de Nederlanders twaalf mensen en een hond te redden. Zo haalden de reddingswerkers vrijdag nog een jongen van 8 levend onder het puin vandaan.

De leden van het zoek- en reddingsteam gaan morgen naar de stad Adana in Turkije. Van daaruit reizen ze naar een niet bekendgemaakte locatie. Daar nemen ze tijd om tot rust kunnen komen na het zware werk, maakte het team eerder al bekend.

Zo
Lees ook:
Zo gaat het Nederlandse reddingsteam te werk in Turkije

In het team zitten zowel mensen die gespecialiseerd zijn in zoek- en reddingsacties als verpleegkundigen en artsen, hondengeleiders en bouwkundigen. Ze zijn normaal werkzaam bij onder meer politie, Defensie en veiligheidsregio's.

Bekijk ook: Nederlandse honden gaan op zoek naar overlevenden Turkije

01:26
Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR vertrok maandag met 65 mensen en acht reddingshonden naar het aardbevingsgebied in Turkije vertrokken.