Ga naar de inhoud
Controles bij Plopsaland

Mogelijke aanslag verijdeld bij verkiezing Miss België

Politie bij de locatie van de missverkiezing. Beeld © Belga / ANP

Met de arrestatie van een Belgische man is een mogelijke aanslag verijdeld bij de verkiezing van Miss België. Dat zegt de politie in België. De verdachte had een wapen bij zich, en ook in zijn auto werd een wapen gevonden.

Aan het begin van de avond zou de verdachte zijn aangehouden op het parkeerterrein bij de locatie van de missverkiezing in De Panne.

De verdachte is een man van in de veertig uit de provincie Limburg in België. De politie zou een bericht hebben onderschept via de partner van de verdachte, waarin werd gedreigd met een aanslag.

Controles bij Plopsaland

De politie kwam daarop met veel personeel naar De Panne. Ook werden bij de toegangswegen naar Plopsaland, waar de missverkiezing zou plaatsvinden, controles gehouden.

Volgens Het Laatste Nieuws (HLN) werden mogelijk ook chemicaliën gevonden, maar dat is niet bevestigd. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft op Twitter haar dank uitgesproken voor de samenwerking van de federale en lokale politie. In haar bericht bevestigt ze dat 'mogelijk een aanslag is verijdeld'.

Het theater waar de Miss België-verkiezing wordt gehouden werd tijdelijk ontruimd, maar het evenement kon ruim een uur later dan gepland alsnog beginnen. Rond 21.30 uur werd de zaal vrijgegeven. Het federaal parket doet onderzoek en kan op dit moment geen verdere informatie geven. Ook over het motief van de man is nog niets bekend.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS