Ga naar de inhoud
Hulpverleners uit 56 landen

Dodental aardbeving Turkije en Syrië overstijgt 21.000

Reddingswerkers op de puinhopen van een ingestort gebouw in Turkije. Beeld © ANP

Het aantal doden in Turkije en Syrië na de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 21.000. In Turkije gaat het om zeker 17.674 doden. Syrië heeft tot dusver 3377 dodelijke slachtoffers geteld.

Ook zijn er tienduizenden gewonden. In Turkije zijn volgens de regering 6479 hulpverleners uit 56 landen aan het werk. Binnen 24 uur zouden er nog reddingswerkers arriveren uit nog negentien andere landen. In deze video leggen we waarom de hulpverlening aanvankelijk maar langzaam op gang kwam:

Dit is waarom de hulp in Turkije en Syrië zo langzaam op gang komt

01:02
Pepijn Crone vertelt waarom de hulp in Turkije en Syrië zo langzaam op gang kwam.

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR is vanochtend vroeg weer op pad gegaan om overlevenden op te sporen in het rampgebied. "We gaan kijken of we vandaag nog overlevenden kunnen vinden en bereiken", meldt USAR.

Elf mensen gered

De vier reddingsgroepen zijn afgelopen nacht niet in actie geweest, vanaf nu wordt er alleen nog bij daglicht gezocht. "De kans dat we nog mensen in leven vinden neemt echt af nu", zegt USAR. Toch blijven de Nederlandse reddingswerkers in Hatay hoopvol, omdat gisteren ook daar nog mensen levend teruggevonden zijn.

Het Nederlandse reddingsteam heeft de afgelopen dagen elf mensen gered. Volgens de Turkse staatszender TRT zijn in totaal 8000 mensen onder het puin vandaan gehaald.