Ga naar de inhoud
6 Grammy's, 3 Oscars

Componist Burt Bacharach op 94-jarige leeftijd overleden

Componist Burt Bacharach bij het festival Glastonbury in 2015. Beeld © Alamy Limited

De Amerikaanse componist Burt Bacharach, één van de belangrijkste songschrijvers ooit, is vandaag op 94-jarige leeftijd overleden in zijn woning in Los Angeles. In zijn leven componeerde hij meer dan 500 liedjes, waaronder 'I Say A Little Prayer' en 'Raindrops Keep Fallin' On My Head'. Hij won gedurende zijn carrière zes Grammy's en drie Oscars.

Bacharach maakte nummers voor onder anderen Tom Jones, Dionne Warwick en Dusty Springfield. Later werkte hij ook nog samen met popartiesten als Sheryl Crow, Elvis Costello en Dr. Dre. Ook was hij als gast te zien in diverse films en tv-series, waaronder de Austin Powers-trilogie en de sitcom The Nanny.

Beroemdheden reageren

Verschillende internationale sterren hebben op sociale media gereageerd op het overlijden van de componist. Trijntje Oosterhuis plaatste een video van haarzelf terwijl ze met Bacharach zingt op Instagram. Daarbij schreef ze dat 'een legende is overleden'.

Brian Wilson, het brein achter de Amerikaanse band The Beach Boys, neemt op Twitter afscheid van de componist. Hij schrijft: "Hij was een van mijn helden en had veel invloed op mijn werk."

Ook Tim Burgess van The Charlatans reageert op Twitter op het overlijden van de componist. Hij noemt het werk van Bacharach 'een van de grootste nalatenschappen van songwriters in de geschiedenis'.

In 1965 bracht Bacharach zijn eerste soloalbum uit, Hit Maker!: Burt Bacharach Plays the Burt Bacharach Hits. Zijn meest recente plaat, Blue Umbrella, kwam uit in 2020. In 2019 trad hij nog op in Nederland tijdens North Sea Jazz in Rotterdam.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.