Ga naar de inhoud
Oostenrijk, Zwitserland en Italië

Weer dodelijke lawines in Alpen, dit weekend al elf doden

Een van de vele reddingspogingen dit weekend Beeld © ANP

Bij verschillende lawines in de Oostenrijkse Alpen zijn vandaag zeker vijf mensen om het leven gekomen. Sinds vrijdag eisten lawines in de Oostenrijkse, Zwitserse en Italiaanse Alpen liefst elf levens. De autoriteiten in de skigebieden hebben de op een na hoogste alarmfase voor lawinegevaar ingesteld.

Het waarschuwingsniveau van vier op een schaal van vijf weerhield veel wintersporters er niet van zich buiten de bewegwijzerde paden te begeven, aldus de autoriteiten. Het kwam daardoor dit weekend tot tal van reddingsacties, die soms vanwege de gevaarlijke situatie moesten worden afgebroken. 

Sneeuwschuiver

Maar de slachtoffers waren niet alleen onvoorzichtige skiërs. Vandaag werd in Oost-Tirol de 59-jarige bestuurder van een sneeuwschuiver dood aangetroffen onder een massa sneeuw.  Ook werd het lichaam van een vermiste 62-jarige skiër gevonden in Kaunerberg gevonden onder de sneeuw en in Sankt Anton am Arlberg werden de lichamen van twee wintersporters van 29 en 33 jaar geborgen. 

Ook een 55-jarige man werd in  Längenfeld im Ötztal bedolven onder de sneeuw en overleefde het niet. 

Vijf
Lees ook:
Vijf skiërs komen om door lawines in Oostenrijk en Zwitserland

Zaterdag waren in Oostenrijk al een 17-jarige skiër uit Nieuw-Zeeland en een 55-jarige Duitser om het leven gekomen en een dag eerder een 32-jarige Chinese man. Veel slachtoffers hadden zich ondanks waarschuwingen allen buiten de pistes begeven.

Zwitserland en Italië

Naast deze acht doden in Oostenrijk maakten lawines in Zwitserland en Italië ook nog eens drie dodelijke slachtoffers. 

In Zuid-Tirol in Italië kwam gisteren een Duitse vrouw van 31 jaar om het leven toen ze skiënd door een lawine werd gegrepen. In Zwitserland overleden twee wintersporters door lawines, een 56-jarige vrouw en een 52-jarige man.