Ga naar de inhoud
Incidenten in de dierentuin

Amerikaan (24) opgepakt voor het stelen van aapjes uit dierentuin

Eén van de aapjes, die bij de verdachte thuis werden gevonden. Beeld © Politie Dallas

Met de arrestatie van een 24-jarige man komt er een einde aan een maand van 'vreemde gebeurtenissen' in de dierentuin van Dallas, in de Amerikaanse staat Texas. Dierenverblijven werden vernield en hij stal twee aapjes.

Davion Irvin werd donderdag aangehouden. De politie verdenkt hem van voor zes gevallen van dierenmishandeling en twee inbraken. Irvin stal onder meer twee aapjes uit de dierentuin van Dallas en liet een luipaard ontsnappen.

De afgelopen maand vonden er meerdere incidenten plaats in de dierentuin. Medewerkers ontdekten op 13 januari dat luipaard Nova niet in haar verblijf zat. In het hek was een gat gemaakt en ook het verblijf van de apen was beschadigd. Op 21 januari werd een Afrikaanse gier, Pim, dood gevonden. Volgens de directeur van de dierentuin 'onder verdachte omstandigheden'.

Herkend in aquarium

Afgelopen maandag verdwenen de aapjes Bella en Finn uit de dierentuin. De politie verspreidde daarop beelden van een mogelijke verdachte. Het bleek te gaan om Davion Irvin.

Irwin kon gepakt worden, omdat hij naar een aquarium was gegaan. De politie denkt niet dat hij daar een diefstal plande. Toen hij een medewerker een vraag stelde, herkende die hem. In zijn huis, op 24 kilometer afstand van de dierentuin, werden Bella en Finn gevonden. Waarom hij de aapjes meenam, weet de politie nog niet.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.