Ga naar de inhoud
Ander in kritieke toestand

Kinderen honderden meters meegesleurd door Duitse trein, één dode

Politie zoekt met man en macht naar andere slachtoffers. Beeld © DPA

In de Duitse stad Recklinghausen is gisteravond een 10-jarige jongen om het leven gekomen nadat hij was meegesleurd door een goederentrein. Een andere jongen (9) raakte levensgevaarlijk gewond.

Zijn toestand is kritiek. De twee zouden honderden meters zijn meegesleept door de trein, melden Duitse media, waaronder Bild

Toedracht nog onbekend

Minister Herbert Reul van de deelstaat Noordrijn-Westfalen zegt in een reactie nog niets over de toedracht van het ongeluk te kunnen zeggen: "Waarom, hoe, dat zijn allemaal vragen die niemand nu al kan beantwoorden, en ze lossen nu ook niets op. Het is verschrikkelijk wat hier is gebeurd en we kunnen alleen maar hopen dat de ouders de kracht hebben om dit enorme leed te boven te komen."

Het politieonderzoek richt zich in eerste instantie op de vraag hoe de kinderen op het spoor terechtgekomen zijn, en of er nog meer kinderen aanwezig waren.

De hele nacht is daarom in het gebied langs het spoor gezocht of er nog meer slachtoffers zijn. Daarbij werd ook een drone ingezet met een warmtebeeldcamera. Volgens de laatste politie-informatie is er nog niets gevonden.

Dodelijke
Lees ook
Dodelijke slachtoffers mesaanval in trein Duitsland zijn 16 en 19 jaar oud