Ga naar de inhoud
Zeker drie doden

Duitse seriemoordenaar opgepakt voor doden bejaarden

Foto ter illustratie. Beeld © Editorial / SIPA USA / ANP

In Duitsland is een man aangehouden die verdacht wordt van meerdere moorden op bejaarden. De seriemoordenaar zou de afgelopen jaren zeker drie gepensioneerden om het leven hebben gebracht, schrijft de Duitse krant Bild.

De verdachte, een 31-jarige Serviër, werd opgepakt in het Zuid-Duitse Schwäbisch Hall, een stad in de buurt van Stuttgart. De politie arresteerde hem op slechts 150 meter van de plek waar hij zowel de eerste als de tweede moord zou hebben gepleegd.

In oktober 2020 kwam een 94-jarige vrouw om het leven en twee jaar later was in dezelfde buurt een vrouw van 77 het slachtoffer. Vorige week woensdag werd een 89-jarige vrouw dood aangetroffen in haar woning, op 4 kilometer afstand van de andere twee moorden.

'Duitse
Lees ook:
'Duitse wilde eigen dood in scène zetten met moord op dubbelganger'

Op de drie plaatsen delict werd DNA aangetroffen dat met elkaar overeenkwam. Alle drie de moorden werden volgens de politie op een woensdag gepleegd.

De politie kwam de dader op het spoor omdat hij nog een week eerder bij een andere bejaarde thuis was geweest, haar had bedreigd en op haar hoofd had geslagen. Zij overleefde het incident en kon de politie vertellen hoe hij er ongeveer uitzag.

Gelijkenissen

De andere drie slachtoffers waren ook op het hoofd geslagen en de gelijkenissen hebben uiteindelijk tot de arrestatie geleid.

De politie onderzoekt of hij nog andere misdaden in de regio heeft gepleegd. Over een motief is nog niets bekendgemaakt, maar het slachtoffer dat het overleefde zegt dat de dader geld had geëist.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.